Monday 6 June 2016

Place De La Concorde

There are quite a number of public squares in Paris, but one of them stands out. Place de la Concorde is located in the eight arrondissement of the city to the east of Champs-Élysées, an area where plenty of locals and tourists visit as well. If you’re searching for what to do in Paris, this square is a must-visit. It is actually the largest public square in the French capital with a total area of 8.64 hectares or 21.3 acres. It is a perfect place to go for a walk, breathe in fresh air, look at passers-by and take photos touristtube.com.

Concorde Paris has a rich history dating back to the 1700’s when it was designed by Ange-Jacques Gabriel. If you look at Place de la Concorde from above, you will see its magnificence wrapped in an octagon shape. To its east is the Tuileries Garden, another famous tourist attraction. Other notable attractions that you can visit when looking for what to do in Paris just close to the Concorde are the Rue Royal, two stone buildings that surround it—the French Naval Ministry and the Hotel de Crillon, the Seine River. The Pont de la Concorde, a historical bridge built also in the 1700’s crosses the River Seine which takes you to the French National Assembly at the Palais Bourbon.

The Obelisk is the main highlight of the Place de la Concorde. It stands tall in the middle of the square and looks amazingly beautiful especially at night. It was a gift from the Egyptian government to France in 1829. It was King Louis Philippe who ordered to place it in the center of the Concorde Paris. This 75-foot obelisk is a star among tourists, and you shouldn’t miss out taking photos on this spot touristtube.com.

More highlights of the Place de la Concorde are its fountains and statues. In fact, there is a statue placed on each corner of the square, which represents cities of France—Strasbourg, Rouen, Nantes, Lyon, Lille, Marseille, Bordeaux and Brest. These were initially placed in the square by Jacob Ignaz Hittorf in 1836. It was Hittorf as well who designed the two fountains in Concorde Paris.

These two monumental fountains at the Place de la Concorde are also known as the Fontaines de la Concorde. These are the Fountain of River Commerce and Navigation and the Fountain of Maritime Navigation. If you take photos at a specific angle, you can get a backdrop of the magnificent historical building in the background and in some angles, especially during day time, you can get a backdrop of the Eiffel Tower in the distance touristtube.com.

If you are searching for what to do in Paris, the Place de la Concorde is a must-visit. Wear comfy shoes and have enough batteries and memory on your camera as you will definitely have a grand time in this location.
Contact Us:

9 comments:

  1. Yozgat Gabile Sohbet odalari siteleri kanallarında sizlerde kendisi şehrinizde ki kişiler ile tek araya gelerek her vakit yerine henüz kalifiye sohbet odalari ortamında her vakit yerine para ödemeden tek sohbet odalari portalın da her daim en güzel sohbetlere ortak olarak defa güzel ve kalifiye tek dostluklar kuracaksınız

    ReplyDelete
  2. Kişiler bundan sonra henüz eğlenceli ve sevgi dolu tek bölge yerine girdikleri kanallar da her vakit yerine sohbetin zirvede ki adresinde en güzel ve kalifiye Gabile Chat sohbetleri ediyorlar. Gabile Gay Üyeliksiz sohbet odalari Siteleri

    ReplyDelete
  3. Parasız sohbet odalari kanallarında bulunan kullanıcılar ile sizlerde azalık ve şifre gerektirmeden sohbet odalari kanallarında her vakit yerine en güzel ve keyifli zaman yer alarak henüz manalı ve eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. Her vakit yerine Sizlerin en sıhhatli ve eğlenceli vakitler geçirmeleri yerine düzenlenmiş olan kanallarımız da sizlerde defa henüz içten ve ateşli ortamlar sizlerin ve yeni kullanıcıların en kalifiye ve sevgi dolu Gabile Sohbet odalari kanallarından biri olabilir.

    ReplyDelete
  4. Osmaniye mobil sohbet Olgun Gay Sohbet kanallarına sağlamak yağtığınızdan ardından herhangi tek bedava olarak sizlerde bundan sonra her vakit yerine kendiniz ve arkadaşlarınız yerine kalifiye kanal açarak sevdikleriniz ve arkadaşlarınız eşliğinde o kanalda henüz keyifli ve eğlenceli vakitler geçirerek her vakit yerine kendiniz ve dostluklarınız yerine hayatınız da bulunduğu gibi sanal alemde’de güzel ve içten dostluklar kurarak her zamanki gibi sohbetin ve niteliğin adresinde buluşmaya devam ederek defa devasa tek kanal oluşturmanız da yardımcı olarak mobil sohbet siteleri kanallarımızı seçenek edebilirsiniz.

    ReplyDelete
  5. üye olmdan ücret ödemeden sizlerde Mobil Okey sitelerine giriş yapiniz.

    ReplyDelete
  6. Sanal Okey Oyna sitelerinde misyon alabilmek oyun oynamak yerine fiyatsız tek şeklinde mensup olarak sizlerde en düzeyli ve yüzlerce kullanıcıları ile birlikte okey oynayarak güzel vakitler geçirebilirsiniz. İstanbul okey salonu ile sağlamak yaparak istanbulun her ilçesinden katılan kullanıcılar ile birlikte sevinçli ve eğlenceli tek şeklinde oyun oynayarak her vakit yerine keyifli ve eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. Son zamanlarda birçok azanın yer aldığı okey salonumuzda sizlerde aradığınız dostluklar arkadaşlıklar yerine Sanal Okey Oyna sitemizi ziyaret ederek her vakit yerine en etkin tek şeklinde oyun oynamanın tadını çıkarabilirsiniz.

    ReplyDelete
  7. Ilk olarak 15 taş dağıtılan futbolcu elindeki taşları okey sıralamalarına göre dizer. 4-5-6 gibi perler ve/veya 6-6-6 gibi aynısı rakamlardan meydana gelen perler yapma esasına dayalı dizim gerçekleştirilir. Sarı 8 ve Kara 8 okey listelenmesinde tek ehemmiyet arz etmez iken bu ikilinin yanına gelen, mavi 8 ile birlikte manalı tek sıralama elde edilmiş olunur. Okey Salonları Sayı listelenmesinde ise, rakam sıralaması esastır. 1’den 13 rakamına kadar giden okey taşları, sırası ile dizilimi yapılabilinir. (Örn: Kara 8-9-10-11 gibi) Rakam sıralama diziminde, aynısı sayı dizimindeki gibi 3 ve üstü dizilimlerde tek mana içermektedir ve geçerli kabul edilir.

    ReplyDelete
  8. Oyuncuların oyun sırasında en eğlenceli vaziyeti mynet gibi oyunlar içinde belki kaç bin şahıs oyun oynayamıyor okeymekan bundan sonra her keze bu olanağı vere bilmektedir. Canlı Okey Siteleri Okey kötü tek oyun olarak gören şahıslara hürmet duymanızı rica ederiz onların salonumuza tek kere getirmeniz salonumuzun içindeki şahıslarla tanışmaya başladığında sizden daha fazla salonumuzda takılacağından eminim zira düne kadar bende okey oynamasını bilmiyordum şimdi yeri geldiği zaman üstüme rakip tanımam diyorum fakat bazı durumlarda yeniliyorum fazlası vakit da yeniyorum bu sebepten salonumuzda ki güzellikleri görmeniz yerine mynet çanak okey salonundaki kullanıcılarına verdiğimiz yazımızı paylaşıyoruz.

    ReplyDelete
  9. Profil ayarlamalarınızı tamamladıktan ardından, isterseniz lobide kullanıcılarımız ile Eklendi edebilir ya da açmış olduğunuz işlek okey masasına 4’üncüyü olmasını isteyebilirsiniz. Hadi derhal katılın beraber oyunlar oynayalım. Okey Oyna
    Okey odaları okey oynamak için lazım olan odalara verilen isimdir. Fiyatsız okey odaları ile sizlerde ücretsiz olarak okey oynayabilirsiniz. 1’den 13’e kadar meydana gelen taşlarla oynanan okey oyununun kimi taktikleri vardır. Bu taktikler sizi her vakit tek ismim ileriye taşır.

    ReplyDelete